Nieuws

Door middel van deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste nieuwsberichten omtrent onze omnivereniging.

Ontvang €125,- met de Rabo Sportactie

Geplaatst op:

Rabobank bestaat 125 jaar en om dat te vieren is er de Rabo Sportactie. Hiermee wil Rabobank jonge sporters van 10 t/m 20 jaar steunen met €125,- Rabo SportCadeau. Dit is een eenmalige bijdrage voor het sportlidmaatschap. 

De Rabo Sportactie loopt van maandag 3 juni tot en met woensdag 31 juli 2024 en geldt voor zowel nieuwe klanten als voor bestaande klanten die actief gebruik maken van hun betaalrekening bij Rabobank. 

Bekijk of je in aanmerking komt voor de Rabo Sportactie via de volgende link: Actievoorwaarden-Rabo-Sportactie.pdf (rabobank.com). 

Het Rabo SportCadeau vraag je vervolgens aan in de Rabo App of via Rabo Online Bankieren onder “Producten” > Rabo Sportactie.

TIP
Ga je een rekening openen als jongere, of heb je er al één, word dan ook meteen lid van de Rabobank, dat kan eenvoudige via de App (producten). Het is gratis en geeft geen verder verplichtingen, maar wel af en toe leuke voordelen.

Zo kun je onze vereniging dan ook jaarlijks financieel ondersteunen door te stemmen bij de Rabo ClubSupport actie, die start weer in september van dit jaar.

Voor meer informatie kijk op: https://www.rabobank.nl/particulieren/sportactie.

Eerste editie DIOSpop zeer succesvol

Geplaatst op:

DINXPERLO - Alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde invulling van het muzikale middag- en avondprogramma van DIOS-pop. Begonnen werd met een middag aangeboden voor alle vrijwilligers van DIOS. Onder het genot van een hapje en drankje konden ze genieten van akoestische muziek gespeeld door Lisa te Grotenhuis, Ariën ten Haaken en Roland Roskam. De avond was voor iedereen toegankelijk. De jonge band Geteizem beet het spits af met een mooi optreden, gevolgd door Local Heroes, Revolver, Heads on the Door en als afsluiter Sweet Milk. 

Kortom: heerlijk weer, mooie muziek, geweldige sfeer en mede dankzij het grote aantal bezoekers een groot succes. Een mooie dag om op terug te kijken en zeker voor herhaling vatbaar!

Geteizem        druk bezocht    Local heroes

WireWeaving trapt voor DIOS

Geplaatst op:

Sportkleding wegggeef beurs 3 feb 2023 Inzamelactie !

Geplaatst op:

Beste sporters en familie,

 

Voor sommige mensen zijn het nu moeilijke tijden, energie is duurder en is het soms financieel niet haalbaar om naast het lidmaatschap ook te zorgen voor geschikte sportkleding of materialen.

Ook zie je bij veel mensen dat er goede en/ of bijna nieuw sportkleding in de kast ligt, waar niets meer meegedaan wordt. Daarom wordt er vrijdag 3 februari een weggeefbeurs georganiseerd voor alle inwoners uit de Gemeente Aalten door de sportverenigingen.

De beurs is gratis, en wordt gehouden bij Beele, industriestraat 5 in Aalten.

 

Heb je nog sportkleding of sportspullen liggen, neem het mee naar de Eurohal ! Er staat een minicontainer (kliko) in de entree (bij kapstok) met bijgevoegde poster. Daar kun je de kleding en spullen in kwijt. Let wel op dat de sportkleding en spullen nog heel en schoon zijn.

 

Verzamellocatie: Entree de Eurohal Dinxperlo

Inlever periode: 22-01 t/m 02-02

Wat: 2e hands sportkleding en spullen.

 

Namens de organisatie heel erg bedankt, je maakt er veel mensen blij mee.

 

Erik Wildenbeest.

 

promoposter

Kerstvakantie

Geplaatst op:

Tijdens de kerstvakantie heeft DIOS geen zaal gehuurd in de laatste week van december.

De eerste week van januari (dus vanaf maandag 2 januari 2023) starten de badmintonners en dynamic tennissers weer en ook de volleybal senioren hervatten dan hun trainingen.

Vanaf maandag 9 januari 2023 starten alle DIOS sporters weer.

Het bestuur van DIOS wenst jullie allemaal hele fijne feestdagen en een sportief en gezond 2023. 

Geweldige opbrengst Grote Club actie

Geplaatst in Volleybal, op:

digitale cheque

Via deze weg willen we alle leden en supporters van DIOS danken voor hun inzet voor de Grote cubactie.

Dankzij jullie werd een geweldig resultaat behaald.

Maar liefst € 4.179,60 mag de vereniging bijschrijven op de rekening!

Digitale check

Uitnodiging Algemene ledenvergadering 2022

Geplaatst op:

Beste leden,

Op 23 september a.s. vindt om 20.00 uur de algemene ledenvergadering plaats in IKC de Bosmark, Europastraat 10, Dinxperlo.

De agenda en een voorstel tot wijziging van statuten en huishoudelijk reglement treft u hieronder aan.

Uitnodiging algemene ledenvergadering 2023

Voorstel tot een statutenwijziging

Voorstel wijziging huishoudelijk reglement

 

Een toelichting op de wijzigingen volgt ter vergadering.

Nieuw seizoen start maandag 22 augustus

Geplaatst op:

We zijn er weer klaar voor. Op maandag 22 augustus starten alle trainingen weer.

Voor de afdeling gymnastiek is er via de social media en app-groepen al het één en ander gedeeld. Er wordt gestart met het grote gymfeest en vanaf 29 augustus wordt er weer regulier getraind. Onder het kopje gymnastiek is het rooster in te zien. Sportief bewegen dames start gewoon op 24 augustus in de eerste week.

De afdeling badminton start ook volgende week via het bekende rooster. Zie voor meer info onder het menu badminton.

De afdeling dynamictennis start dinsdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur, donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur.

De afdeling volleybal start vanaf maandag via het rooster wat terug te vinden is onder het menu volleybal.

Het bestuur wenst iedereen weer een plezierig sportseizoen toe!

Spek onze clubkas met kaartverkoop FIVB WK Volleybal Vrouwen!

Geplaatst op:

Vandaag is de speciale clubactie rondom het FIVB WK Volleybal Vrouwen van start gegaan en DIOS doet ook mee. Door via onze unieke clubcode WK-tickets te kopen, spek je de clubkas. Een win-winsituatie, want jij zit op de tribune tijdens WK en wij verdienen wat extra’s voor onze vereniging. Help je mee om van de clubactie een succes te maken? Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onze volleyballeden: alle DIOS-leden kunnen deelnemen en genieten van mooie topsport in eigen land.

Op dinsdagmiddag 3 mei om 16.00 uur is de ticketverkoop voor het FIVB WK Volleybal Vrouwen live gegaan. Om dat te vieren, lanceerden TIG Sports en de Nevobo een speciale clubactie waarmee we twee vliegen in één klap slaan: samen met je clubgenoten, familie en/of vrienden ben je getuige van het grootste volleybalfeest ooit in Nederland én daarmee vullen jullie ook nog eens de clubkas van DIOS.

Hoe werkt de clubactie?
Via deze website en de Facebookpagina van DIOS volleybal verspreiden we onze unieke clubcode. Door op die link te klikken, kom je direct in de WK-ticketshop terecht. Vervolgens kun je je bestelling plaatsen en heb je jezelf verzekerd van een plek op de tribune! Bijkomend voordeel voor DIOS: ieder ticket dat gekocht wordt via onze clubcode wordt geregistreerd. De WK-clubactie loopt tot 1 augustus. Aan het einde van de rit wordt de balans opgemaakt. Op basis van het totaal aantal verkochte kaarten wordt een x bedrag aan onze vereniging uitbetaald.

Steun DIOS en (ver)koop zoveel mogelijk WK-tickets
Je hebt dus tot 1 augustus de tijd om zoveel mogelijk WK-ticket te (ver)kopen. Trommel dus al je teamgenoten en vele anderen op voor een dagje topvolleybal en vraag hen om de bestellink te gebruiken én ook te delen met mensen in hun netwerk! Belangrijk om te weten: iedereen kan tickets bestellen met gebruik van onze clubcode.

Win een clinic van de Volleybaldames

Mocht je nog niet genoeg goede redenen hebben om nu WK-tickets te (ver)kopen dan trekt deze je ongetwijfeld over de streep: onder alle clubs die deelnemen aan de actie wordt één clinic van de staf en enkele speelsters van de Volleybaldames verloot! De clinic wordt gepland in het seizoen 2022-2023. 

Laten we samen in actie komen om zoveel Oranje supporters op de tribunes te krijgen én een mooi bedrag voor de clubkas te verdienen!  

 

Corona update 19 december

Geplaatst op:

Nederland gaat opnieuw op slot, dat zal niemand ontgaan zijn. Ook voor DIOS betekent dit dat we met ingang van direct tot en met 14 Januari 2022 alle gezamenlijke activiteiten opschorten.
Voor alle afdelingen vervallen de trainingen en wedstrijden.

Dit is geen leuke kerstboodschap. Maar om met de woorden van onze demissionair minister president te spreken: “Kerst is het feest van hoop en van licht in het donker en we hebben eerder met elkaar bewezen dat we als samenleving veel aankunnen”.
Dat geldt zeker voor ons als vereniging. In voorgaande periode hebben we veel veerkracht getoond. Deze paar weken krijgen ons echt niet klein en zodra het weer kan openen we de deuren van de Eurohal.

Het bestuur van DIOS wenst iedereen fijne feestdagen en een bijzonder gezond en sportief 2022, met een beetje extra aandacht voor elkaar gaat dat vast wel lukken.

Algemene ledenvergadering op andere locatie

Geplaatst op:

De algemene ledenvergadering van DIOS zal morgen niet gehouden worden in de bestuurskamer van de Eurohal, maar in het Kerkelijk Centrum, Markt 4.

Dit in verband met de verwachte opkomst van leden.

Uitnodiging ALV 23 september 2021

Geplaatst op:

Beste leden van DIOS,

Het bestuur van DIOS nodigt u van harte uit voor de tweede algemene ledenvergadering op 23-september om 20.00 in de Eurohal te Dinxperlo, de agenda is bijgevoegd.

Het is de 2e leden vergadering, in 2020 is de ledenvergadering niet gehouden, in plaats daarvan hebben we een boekje uitgebracht met daarin de verslaglegging van voorafgaande seizoen. Voor seizoen 2021/2022 verwachten we wel een normale ALV te kunnen houden.

Ook afgelopen jaar staat in het teken van corona, daar kunnen we niet omheen. Toch is er best wel veel gesport onder de vlag van DIOS (kon het niet binnen, dan maar buiten). Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, we zijn dankbaar voor de inventiviteit, veerkracht en trouw van onze leden en begeleiders. We hopen met zijn allen dat seizoen 2021/2022 redelijk ordelijk gaat verlopen.

Tijdens de ledenvergadering willen we vooruitkijken, dit kunnen we niet alleen, en vragen nadrukkelijk om uw zienswijze en inbreng. Daarom toch een speciaal verzoek om aanwezig te zijn op deze algemene ledenvergadering.

Graag wel even aanmelden voor de ledenvergadering, dit kan door een email te sturen aan [email protected]


Tot donderdag 23 september.

 

Agenda TWEEDE ALGEMENE LEDEVERGADERING DIOS
Locatie: Eurohal
Datum: 23-09-2021 Tijd: 20.00

 1. Welkom/opening door voorzitter.
 2. Agenda vaststellen (en inventarisatie voor rondvraag)
 3. Jaarverslag 2020/2021
 4. Financiën.
  4.1 Jaarrekening DIOS 2020/2021
  4.2 Verslag kascontrole commissie
  4.3 DIOS Begroting 2021/2022
  4.4 Contributie harmonisatie voorstel
  4.5 Benoemen kascontrole commissie (1 persoon).
 5. Aftreden bestuursleden DIOS
 6. Voorstel tot benoemen nieuwe bestuursleden DIOS.
 7. WTBR statuten wijziging.
  7.1 Toelichting
  7.2 Besluitvorming
 8. Activiteiten plan.
  8.1 Volleybal
  8.2 Dynamictennis
  8.3 Gymnastiek
  8.4 Badminton
  8.5 Algemeen (Jeugd/Ouderen/Fondswerving)
 9. Rondvraag.
 10. Afsluiting.

Dios opent het seizoen met een zaterdagmiddagborrel

Geplaatst op:


Het bestuur van DIOS heeft alle leden en vrijwilligers van de vereniging uitgenodigd voor de opening van het seizoen, tijdens een borrel op het beachvolleybalveld en terras van het Sportcafé van de Eurohal op 28 augustus a.s. van 16.00 uur tot ca 19.00 uur .
Opzet van de middag is zo gemaakt, dat men met verschillende spellen en lichte sportieve activiteiten als zaklopen, dynamictennis, kubb, beachtennis, beachvolleybal elkaar alvast wat in beweging krijgt, onder het genot van een drankje en vrolijke gezichten.

Alle leden en vrijwilligers krijgen  twee consumptiebonnen aangeboden en met een hapje en een drankje opent men het seizoen en kijken de leden uit naar het weer opnieuw op kunnen starten van de activiteiten.

Mocht door slechte weersomstandigheden of door corona-maatregelen het niet mogelijk blijken om de bijeenkomst door te laten gaan, dan zullen we dat via onze website laten weten, maar ook zullen alle leden hier een mail over ontvangen.

Voor alle takken van sport, die bij DIOS beoefend kunnen worden, geldt dat het altijd mogelijk is om u als nieuw lid aan te melden. Kijk hiervoor ook op de(ze) website www.diosdinxperlo.nl
Bij DIOS kunt u badminton en dynamictennis spelen, volleyballen en er is natuurlijk de afdeling gymnastiek.

Bij de afdeling volleybal kunnen met name de recreanten nog wel de nodige aanwas gebruiken, dus iedereen die op recreatief niveau zou willen spelen (ook zonder competitie ervaring) is meer dan welkom.
Tijdstippen van de trainingen kunt u allemaal (hier) vinden op de website www.diosdinxperlo.nl. Hier kunt u via de menubalk bij alle takken van sport de gewenste informatie vinden.

Het aantal leden van DIOS  is vorig jaar gelukkig redelijk stabiel gebleven en het dynamictennis maakt zelfs een mooie groei door. De sport wordt steeds populairder.

Door Corona is de vereniging wellicht in sportief opzicht wat stil blijven staan, maar nu alle activiteiten weer opgestart worden hopen we vele nieuwe leden en vooral ook jeugdleden te mogen begroeten.

Lockdown tot 19 januari 2021 (Corona update 14 december)

Geplaatst op:

Beste leden, vrijwilligers en trainers van DIOS

Onze premier Rutten heeft vanavond aangekondigd dat Nederland helaas weer voor 5 weken in lockdown gaat.  Vanzelfsprekend geldt dit ook voor alle DIOS activiteiten.

Met onmiddellijke ingang worden alle trainingen opgeschort voor alle afdelingen tot en met 19 januari 2021.

Dit is geen leuk bericht, maar wij hebben en houden het vertrouwen dat deze maatregelen samen met de komst van een vaccin het samen sporten weer mogelijk maakt in 2021.

Voor nu wensen we alvast iedereen een fijne kerst en goede jaarwisseling toe.

En blijf gezond,

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur.

Corona maatregelen (update 4 november)

Geplaatst op:

De nieuwe regels rond de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown m.b.t. DIOS zijn de volgende:

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  Er mogen meerdere groepjes (van 2 personen) naast elkaar sporten als:
  • De groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden
  • Er een duidelijke afbakening is tussen de verschillende groepjes
  • Zij niet mengen
  • De aantallen zijn exclusief instructeur, trainer, toezichthouder of vergelijkbare begeleider.
 • Er is een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
  • Kinderen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Er wordt geen competitie gespeeld.
 • Groepslessen zijn verboden.
 • Geen publiek bij sport.

T.o.v. de eerdere regels is dus alleen de groepsgrootte (voor senioren) teruggebracht naar 2 personen, zoals DIOS al eerder adviseerde, en zijn nu de kleedkamers gesloten.

Houd daarnaast de regels van de sporthal in de gaten w.o.:

 • Draag een mondkapje en doe dit pas weer af in de sportzaal.
 • Desinfecteer de handen bij binnenkomst.
 • Volg altijd de aanwijzigen van de beheerder.

Bericht voor ALLE LEDEN, TRAINERS en VRIJWILLIGERS (update 11 oktober)

Geplaatst op:

Beste Leden, trainers en vrijwilligers van DIOS,

 

Recent zijn bij afdeling volleyballen 3 personen met het corona virus besmet geraakt.  Natuurlijk wensen we deze leden een snel herstel toe, we hopen dat de klachten meevallen.

Gezien ook de toename van corona gevallen in ons dorp kiezen we voor om als DIOS om al onze sportactiviteiten te stoppen voor minimaal 2 weken.

Alle trainingen en wedstrijden (jeugd en volwassenen) worden daarom met onmiddellijke ingang opgeschort.

Niet iedereen leest de mail op tijd, willen jullie deze mail dan ook even delen in de diverse groeps appen.

Bij deze dan ook nog een dringende oproep: ook bij geringe klachten thuis blijven en je laten testen.

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur.

Corona maatregelen (update 7 oktober)

Geplaatst op:

De gemeente Aalten heeft een nieuwsbrief uitgegeven m.b.t. de Corona maatregelen en de impact op sport en cultuur in de gemeent:  Nieuwsbrief 7: sport, cultuur en corona van 5 oktober

Sportcafé De Peppel heeft op last van de gemeente de deuren helaas moeten sluiten (vanaf 7 oktober 17:00, minstens tot 21 oktober).

Corona maatregelen (update 29 september)

Geplaatst op:

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur zijn er aanvullende maatregelen om het coronavirus te bestrijden van kracht voor ten minste drie weken. Het (binnen)sporten kan gelukkig gewoon door blijven gaan zoals het al was (dus geen 1,5m. afstand tijdens het sporten, wel ervoor en erna bij senioren). 

Wat m.b.t. het sporten wel veranderd is:

 • Publiek is niet meer toegestaan bij sportactiviteiten;
  dit geldt dus ook voor ouders die willen kijken bij hun kinderen, echter weer niet wanneer je als begeleiding mee gaat bij een uitwedstrijd.
 • De sportkantines zijn dicht en ook Sportcafé De Peppel zal waarschijnlijk moeten sluiten.
 • Maximaal 30 personen mogen (binnen) samenkomen en je mag afspreken met maximaal 4 personen (ouder dan 12 jaar), wat NIET geldt tijdens het sporten, maar WEL ervoor en erna.
  Dus omkleden e.d. hoort daar wel bij m.a.w. zoals we het nu begrijpen mag je met niet meer dan 4 personen in een kleedruimte! Kortom verlaat de sporthal z.s.m. na het sporten en douche zoveel mogelijk thuis.

 

Verkoop loten Grote Clubactie is weer gestart!

Geplaatst op:

Lees alles over het verkopen van clubloten op deze pagina.

Grote clubactie

Start nieuw sportjaar DIOS

Geplaatst op:

Beste leden,

 

Vanaf volgende week maandag begint ook voor DIOS het nieuwe sportjaar.

Na de onderbreking door Corona in het afgelopen seizoen, mag er met ingang van dit seizoen weer gesport worden. Wel onder strikte voorwaarden natuurlijk, want zoals men vanuit de overheid regelmatig laat weten:

Wij zijn misschien wel een beetje klaar met het virus, maar het virus is nog niet klaar met ons.

Daarom zal het sporten bij DIOS ook alleen maar gebeuren onder de voorwaarden van het protocol “Verantwoord Sporten” van het NOC/NSF. Het voert te ver om het gehele protocol in deze mail te vermelden.

Daarom is er de volgende link naar het protocol: Protocol Verantwoord sporten NOC/NSF. Ook is er een lijst met veel gestelde vragen.

Als DIOS bestuur verwachten we van al ons leden dat ze de algemene richtlijnen opvolgen. Hou rekening met elkaar, zorg dat je anderen niet in verlegenheid brengt!

Onze sporthalbeheerders spelen hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol. We verzoeken jullie om hun instructies goed te volgen.

Sporten mag gelukkig weer en ook wedstrijden kunnen weer plaatsvinden. In het protocol staan ook richtlijnen over het vervoer naar wedstrijden en over hygiëne.

Douchen na het sporten mag, maar met in achtneming van de anderhalve meter. De vraag is of dat altijd haalbaar is in de sanitaire ruimten van de Eurohal.

Daarom is er het advies van het bestuur om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen.

Tot slot wijzen we u er nog op dat de algemene ledenvergadering van DIOS, die gepland stond op 23 september, naar een moment later in het jaar verschoven wordt.

In plaats hiervan ontvangen alle leden in september een brochure met afdelingsverslagen en het jaarverslag.

Ondanks alle aanpassingen en de lastige tijd waarin we leven, wensen we alle leden toch een heel goed sportjaar toe!

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur.

We mogen weer naar binnen!

Geplaatst op:

De gemeente heeft, conform de nieuwe Corona-richtlijnen per 1 juli, de sporthallen in Aalten in overleg met de verenigingen weer opengesteld. Omdat we nog niet voor alle sport-uren een goede invulling / leiding beschikbaar hebben kunnen nog niet alle lessen gelijk weer doorgang vinden en zullen sommige dus helaas nog moeten wachten op de start van het nieuwe seizoen.

Dynamic tennis en badminton kunnen vanaf dinsdag 7 juli gedurende twee weken i.i.g. wel weer sporten in de Eurohal. De volleybal blijft in principe buiten en de gymnastiek gaat deels binnen starten.  Betreffende leden krijgen via hun trainer, mail en/of app-groep bericht of ze de komende twee weken binnen kunnen sporten of niet. 

DIOS: van binnen naar buiten!

Geplaatst op:

De afgelopen periode heeft door het Corona virus veel van mensen gevraagd. Ook omnisportvereniging DIOS kreeg met onzekerheden te maken. Van het ene op het andere moment viel de binnensport weg. Competities werden afgebroken, trainingen stopgezet. Voor de leden van DIOS viel er opeens veel weg.

Maar de creativiteit viert juist bij tegenslagen hoogtij! Nadat er in eerste instantie online al allerlei challenges voor leden werden geplaatst, werden snel alternatieven in gang gezet. Binnensportvereniging DIOS veranderde in een buitensportvereniging.

De volleybalafdeling vond al snel een oplossing. Buiten volleyballen was men al jaren gewend van het beachtoernooi, maar nu werden deze materialen ingezet om aan de Lage Heurnseweg, met de bereidwillige medewerking van de familie Nederlof, een heuse volleybal-arena op gras te laten ontstaan. In eerste instantie werd daar, na de eerste verruiming, alleen getraind door jeugdleden, maar niet lang daarna konden ook de seniorenteams daar terecht. Op deze wijze kon er toch gevolleybald worden en kan de focus gelegd worden op het volgende seizoen. Een seizoen waarin het eerste herenteam opnieuw in de tweede divisie uitkomt en het eerste damesteam, na een papieren promotie, mag uitkomen in de promotieklasse. De verwachting is dat na 1 september de volleybalcompetitie indoor weer opgepakt gaat worden. 

Ook de gymnastiekafdeling van DIOS toonde zich creatief: met Herbert Luimes van Try Out werd een oplossing gevonden, om op zijn terrein de gymnastieklessen doorgang te laten vinden. Het nodige materiaal werd van binnen naar buiten gebracht en op het mooie outdoor terrein werden de turnsters  net als voorheen begeleid door Manon Luimes.  Ook voor de gymnastiekafdeling geldt dat de verwachting is dat er na de zomervakantie weer binnen gesport zal worden.

De afdelingen badminton en dynamic tennis vonden in overleg met het Sportcafé bij de Eurohal een oplossing. Ook de gemeente Aalten was hierbij nauw betrokken. Bij de toegang naar het Sportcafé kwam een belijnd badmintonveld te liggen en een deel van het terras werd omgetoverd tot dynamic tennisbaan. Samen met het daar al aanwezige beachveld zorgde dit voor veel beweging in de buitenlucht. Natuurlijk moest er rekening gehouden worden met wind (badminton) en muren (dynamic tennis), maar het bleek een ideale optie voor de DIOS-sporters om hun conditie op peil te houden.

Kortom, met hulp van velen en creativiteit van begeleiders en bestuurders is DIOS de lockdown periode goed doorgekomen en zijn er zelfs lessen geleerd voor de toekomst.  

Bent u er in geïnteresseerd om na de zomervakantie uw corona-kilo’s kwijt te raken en weer in onze mooie Eurohal aan het sporten te gaan, meld u dan gerust aan voor één van onze sportmogelijkheden. Kijk voor meer info op www.diosdinxperlo.nl 

Binnenkort weer binnen sporten?

Geplaatst op:

Zoals iedereen waarschijnlijk al vernomen heeft mag er per 1 juli weer (beperkt) binnen worden gesport. De gemeente bepaalt daarbij hoe (in welke vorm) dit precies wordt uitgewerkt. Zoals het er nu naar uitziet wordt er waarschijnlijk binnenkort in iedere dorpskern in de gemeente Aalten 1 sporthal (beperkt) geopend en dat zal dan in Dinxperlo de Eurohal gaan zijn.

Op welke uren deze gaat worden opengesteld, welke sporten er mogelijk zijn en wie (hoeveel personen) er kunnen gaan sporten, welke maatregelen er verder nog getroffen worden e.d. moet dus nog worden uitgewerkt door de gemeente. We hopen hier binnenkort meer over te horen en houden iedereen hier dan ook van op de hoogte.

Intussen is het buitensporten met veel enthousiasme opgepakt door alle sporten van DIOS. Het bestuur waardeert het dan ook zeer dat er sportgelegenheden beschikbaar zijn gesteld door fam. Nederlof, Try-Out en Sportcafé de Peppel en de inzet van de vrijwilligers bij het geschikt maken van de locaties voor het sporten.

Corona update 1 april 2020

Geplaatst op:

Beste leden van DIOS,
 
Allereerst wensen we iedereen die in aanraking komt of al in aanraking gekomen is met het Corona virus
veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.
 
Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de genomen maatregelen door de overheid voelen we ons geroepen om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij DIOS. We hebben de gevolgen van het virus besproken alsmede de stap pen die we moeten ondernemen. We proberen iedereen van de juiste informatie te voorzien en alternatieven te bedenken om deze tijd op een goede manier door te komen.
 
Voor trainingen/wedstrijden/bijeenkomsten/vergaderingen volgen we de richtlijnen van de overheid, tot nader order zijn alle activiteiten opgeschort. Hoe lang dit gaat duren is ook bij ons niet bekend. De maatregelen en handhaving worden helder toegelicht op volgende website van de overheid:
 
Ten aanzien van de contributie/trainers vergoeding ed. is nog onvoldoende zekerheid vanuit de instanties (overheid/gemeente/sportbonden) om een duidelijk beeld te krijgen van onze vaste kosten voor aankomende periode. Echter vooruitlopend op de aangekondigde compensatie regelingen hebben we besloten de hoofdtrainers zekerheid te bieden en de vergoedingen door te betalen tot einde seizoen 2019/2020. Helaas stoppen we wel met de andere vrijwilligers vergoedingen totdat de activiteiten weer opgepakt mogen worden. Via een mail van de penningmeester zijn inmiddels betrokken vrijwilligers geïnformeerd.
 
De contributie voor alle leden van de vereniging DIOS wordt gehalveerd tot juli dit jaar. Dit doen we door de contributie om de maand te innen
(in april en juni wordt geen contributie geïnd; in mei en juli en volgende maanden wel).
 
Bovenstaande regelingen zijn voorlopig, afhankelijk van de duur van de “stop” en mogelijke compensatie regelingen. Maandelijks of als de situatie daarom vraagt worden de regelingen geëvalueerd en zo nodig aangepast.
 
Onze activiteiten commissie is druk bezig om alternatieven te ontwikkelen om toch samen iets te doen. Heeft u goede ideeën, deel ze met onze coördinator (Maartje Hakze via contact formulier van DIOS website. Natuurlijk hopen we dat heel veel leden aan deze activiteiten mee gaan doen. Een leuk voorbeeld hiervan is te vinden op facebook van DIOS volleybal: https://www.facebook.com/722140257803089/posts/3474995395850881/
 
Zijn er DIOS leden (of naasten) ziek laat het ons weten. Via onze website lief en leed)kunt u ons berichten. Wellicht kunnen we wat betekenen voor de zieken.
 
Tot slot: willen we graag iedereen bedanken die zich inzet om deze moeilijke periode voor een ander gemakkelijker/dragelijk te maken. Ook hopen we dat u de aanwijzingen van de overheid opvolgt en daarmee de kans op besmetting vermindert en willen we u vragen om naar elkaar te blijven omzien.
 
We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
 
Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur.

 

Online collecte Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst op:

Digitale collectebus van DIOS

Dit jaar kan @handicapensport niet met een collectebus lang de deuren. Dus komen we online bij je langs. Want we laten sporters met een beperking, zoals onze eigen sporters van de afdeling Splinter van DIOS, niet in de steek. Doe ff: Digitale collectebus van DIOS  Tik die € !

Korte Corona update (30 juni)

Geplaatst op:

Beste leden en vrijwilligers van Dios,

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart, hebben wij besloten conform de richtlijnen van het RIVM, per direct alle door de DIOS georganiseerde activiteiten te annuleren en/of te verplaatsen. Dit geldt dus voor alle wedstrijden en trainingen en gymlessen tot en met 31 maart aanstaande. Op dit moment is het niet mogelijk om alle consequenties van dit besluit te overzien. We zullen dit de komende tijd zo goed als mogelijk in kaart brengen en dit verder zo nodig met jullie communiceren.

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sport en de voorbereidingen van veel sporters en vrijwilligers. Vanwege de volksgezondheid zijn we echter genoodzaakt de richtlijnen van de Rijksoverheid , het RIVM en het advies van NOC*NSF op te volgen en onze verantwoordelijkheid te nemen.

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur.

Dynamictennistoernooi 2019

Geplaatst op:

Donderdag 19 december 2019 is er weer een heel leuk dynamictennistoernooi voor alle DIOS leden, waarbij we het jaar 2019 sportief kunnen gaan afsluiten. Aanmelden kan zoals altijd bij Hans of Doortje. Doe mee of kom ook kijken! Na afloop gaan we allemaal nog even naborrelen in het Sportcafé.

Eerste algemene ledenvergadering van DIOS

Geplaatst op:

ledenvergadering

Nu al maken we u attent op de eerste algemene ledenvergadering van DIOS. 

Deze vergadering vindt plaats op donderdag 26 september om 20.00 uur. Plaats van handeling is IKC de Bosmark, Europastraat 10 Dinxperlo.

Tijdens deze algemene ledenvergadering zullen de bestuursleden van DIOS officieel benoemd moeten worden, geeft het nieuwe bestuur een inkijkje in de voorgenomen plannen en zullen de leden ook een grote inbreng hebben door mee te denken en praten over wat voor DIOS in de komende jaren belangrijk is.

Het nieuwe bestuur hoopt op een grote opkomst. Reserveer daarom deze avond alvast in uw agenda!

De volgende beleidsstukken worden tijdens deze vergadering behandeld:

Huishoudelijk reglement

Privacystatement

Gedragscode voor vrijwilligers

DIOS in de avondvierdaagse

Geplaatst op:

Met een grote groep kinderen en begeleiders loopt onze vereniging dit jaar voor het eerst officieel mee in de Dinxperlose wandelvierdaagse. Dat laat al gelijk een mooi plaatje zien bij de doorkomst in het groen!

Deelnemers zet hem op en we zullen jullie vrijdag waardig binnenhalen!

Mooie reportage van DIOS openingsavond in Dinxpers Nieuws

Geplaatst op:

Inschrijven Jumbo Arentz City Beach toernooi

Geplaatst op:

De inschrijving voor het 26e Jumbo Arentz Dinxperlo City beachtoernooi is geopend!
Via onderstaande link kun je de opgave doen waarna er een betaalverzoek toegestuurd zal worden.
Zodra de betaling binnen is zal de opgave definitief gemaakt worden.

In tegenstelling tot andere jaren is er, op verzoek van vele deelnemers, per onderdeel maar één speelronde zodat je vooraf weet wanneer er wordt gespeeld.

Donderdag avond starten we met een mooie film in onze sfeervolle "beachscoop"
Vrijdagavond: voetvolley en beachtennis
Zaterdag: de gehele dag beachvolleybal 
Zondag: wordt er gestart met een nieuw onderdeel nl beachsoccer met als afsluiting een competitie tussen de plaatselijke voetbalverenigingen!

Het belooft dus weer een gezellig en sportief toernooi te worden, waaraan iedereen mee kan doen in zijn of haar discipline

Wees er dus snel bij wat vol=vol

www.toernooi.nl

Openingsavond DIOS

Geplaatst op:

Openingsavond DIOS 24 mei 2019

Weekendwedstrijden

Geplaatst in Volleybal, op:

Vanavond mag heren 2 naar Vorden om tegen Dash heren 3 te spelen. Dit wordt een wedstrijd tegen de nr 2 op de ranglijst. Om 20.00uur zal het eerste fluitsignaal klinken.Veel succes mannen en probeer de koppositie vast te houden.
Morgen spelen er heel wat teams uit. En ook de CMV is aan bod. Alle teams veel succes gewenst.